Iza imena Dramatinka stoji mlada modna dizajnerica i odgojiteljica Josipa Mustač, dalmatinka s adresom u Zagrebu. 🏢
Nakit koji izrađuje je gumeni, drveni, kameni, a najčešće kombinacija materijala. Do sada je izradila mnogo naušnica i ne planira se zaustaviti. Svaki, naime, slobodan trenutak Dramatinka koristi za maštanje o novim modelima, a inspiraciju nalazi na raznim mjestima i u raznim ljudima pa tako novi nakit nastaje gotovo svaki dan. ✂️
“Nije upitno da obožavam stvarati, pa sam tako krenula stvarati u nešto ozbiljnijem smjeru onoliko koliko mi moj neozbiljni duh to dopušta. Iskreirala sam svoju prvu boršu, pa drugu i treću i tako dalje. Shvatila sam da mi ostaje viška materijala pa sam se bacila na mozganje. Spajala sam, igrala se materijalima i nastala je prva dramatinka. U moru svega, često mi je teže izabrati nešto što mi se sviđa, a u ovaj prvi par bila sam zaljubljena. Osim toga, nekoliko žena, koje su mi i uzor na neki način, pale su na prvu fotografiju naušnica. To mi je bila značajna potvrda, pa sam nastavila. Više se nije izrađivalo, kako se kaže, usitno, pa sam se učlanila u zagrebačku udrugu za promicanje kreativnog sadržaja “Kloto” – današnji “Klo team”.”
Dramatinkin cilj je ohrabiti žene na nešto drugačiji i odvaženiji nakit
DrunkenSquirrels je mali umjetnički atelje iz Zagreba.
Činimo ga, moj partner u životu i radu, Edo Anušić i ja, Vinka Mortigjija Anušić.
Umjetnost nas je spojila na studiju na Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu i vodi nas kroz život.
Imamo i dva naša najuspješnija djela. To su naše dvije kćeri.
Edo inspiraciju pronalazi u krajolicima svog djetinjstva – Dalmaciji. Područje gdje je rođen i odrastao, ostavio je snažan pečat na njega i njegovo stvaralaštvo. „Intimno je povezan“ s dalmatinskim krajolikom.
Meni je bliži apstraktni izričaj. Prikaz detalja iz prirode koja nas okružuje, ali na indirektan način. Kolorit mi je izuzetno važan element u likovnom izričaju, no ne bježim niti od jakih crno bijelih kontrasta.
U DrunkenSquirrels ateljeu možete naručiti grafike u raznim tehnikama. Od starih, klasičnih tehnika kao što su linorez, bakropis, aquatinta, sve do novih autorskih digitalnih grafika (giclee-a).

Fine kovine je naziv za unikatni, dizajnirani i ručno rađeni nakit od bakra, mjedi i srebra koji je, od ideje preko skice do oblikovanja  djelo Silvie Tomić Bilan.

U svaki komad nakita utkano je puno ljubavi. Silviji je neopisiv izazov izbeirovog komada metala oblikovat, tj. oživjeti metal u neku svoju zamišljenu formu. Svaki komad nakita nosi dio neke njene inspirativne priče koja na kraju poveže s pričom osobe koja nosi taj nakit.

Iza branda Gipsica Art je Milka, mlada mama iz sunčanog Splita, koja obožava raditi sa gipsom i u tome je velika majstorica, pa radi sve od magneta, maštovite okvire za slike, te ih kombinira sa decupage tehnikom, kojom isto tako majstorski barata, pa stvara preslatke kutije, a s obzirom da je mama, svoje radove uglavnom radi za one malene koje obožava razveseliti motivima koje izabire. Naravno, tu su i kutije za one malo vee, pa su nezamjenjivi kao darovi za sve prilike u koje možete staviti bombone ili neki manji poklon.
Iza branda Kovač shop stoji diplomirana dizajnerica tekstila i odjeće, Lidija Kovač. Nakon diplome TTF-a počinje njena poslovna priča u obiteljskom dućanu gdje pokreće samostalni posao.
Kreativnost je uvijek bila njena pokretačka snaga pa je naučila puno kreativnih tenika koje primjenjuje u svom radu, bilo da je to grafički dizajn, šivanje, razne likovne tehnike, stvaranje nakita i slično. Uvijek voljna učenja, otvorena je za sve vrste umjetničkog izražavanja.
2012. osniva prvu udrugu pod imenom Kloto, gdje okuplja neafirmirane umjetnike I kreativce, dajući im legalno pravo prodaje. Sada je osnovala novu udrugu Klo team, jer je Kloto galeriju, nažalost, zatvorila pandemija i zagrebački potres. Ali, uporna kao i uvijek, nastavlja sa novom energijom i  velikim iskustvom – uz timski rad svojih članica. Vodi je kredo: Ako nema, napravit ćemo!

Iza branda Lazy Stars je Mira, majstorica minijatura od polimerne gline. Inače je grafička dizajnerica, pa pored polimerne gline, radi i zanimljive kolaže u photoshopu. Uvijek zntiželjna i maštovita, stvara vrlo nosiv nakit sa figuricama koje lako možemo prepoznati po svojoj slićnosti sa likovima koje oživljava, te je stvorila svojevrstan stil koji je zapažen i tražen. Članica udruge Kloto je od samih početaka, a sada je i članica udruge Klo team.

Iza branda Lehnoo je  Nikolina! Živi u Zagrebu sa mužem i trojicom sinova, a radi u jednom laboratoriju.

Nakon dugo zanimanja i istraživanja, odlučila se okušati u radu sa epoxy smolom. Puno pokušaja i pogrešaka, puno strpljenja, učenja od drugih i svakim danom sam bila sve zadovoljnija svojim radom. I tad je na red došao Lehnoo.
Lehnoo je nastao 2019. godine kao odgovor na potrebu da svoje radove pokaže javnosti. Rad sa epoxy smolom je savršen jer dozvoljava potpunu slobodu i kreativnost. Nema ograničenja, a sve što zamisli može i ostvariti ovom tehnikom.
Ukrase i nakit od kristalne smole radi tako što kristalnu smolu lijevam u silikonske kalupe ili na silikonsku podlogu u nekoliko slojeva. Nakon što je osnova gotova dolazi na red završna obrada koja je ponekad minimalna, a ponekad je potrebno više brušenja i poliranja.
Svaki ukras radi baš kao da radi najboljoj prijateljici i najsretnija je kada njeni radovi razvesele nekoga i nađu topli dom.
Od 2020. godine dio je kreativne udruge Kloto, a nakon toga i kreativne udruge Kloteam.”

Iza brenda Malefica Crafts krije se zaljubljenica u povijest, umjetnost i sve vještičje. Autorica je  Ilvana, profesionalni ovisnik o kavi i sladokusac. Odmalena je privlači magični svijet neobičnih bića, osobito vještica, i to je jedan od razloga zašto je diplomirala povijest. Bavi se kreativnim radom otkad zna za sebe, a svoje radove počela sam predstavljati publici 2013. godine. Kao tipična Riba, njena snaga leži u mogućnosti spavanja 10 sati zaredom, u intuiciji kojoj najviše vjeruje i umjetnosti koja joj omogućuje da stalno sanjari i zamišlja neobične likove i situacije. Budući da joj jedan medij brzo dosadi, koristi mnogo različitih materijala – od tinte, olovke, akrila do uljanih boja. Od ove godine se bavi i digitalnim crtanjem tako da kombinira tradicionalnu i digitalnu umjetnost.”

 
Iza branda madewithlovebyVesna je Vesna Premuš i stvara prekrasne stvari od pamučnog konca . ❤️
Prava je purgerica, uvijek u najboljim godinama i oduvijek u kreativni – od najmanjih nogu, kada je izrađivala poklončiće za svoje najdraže, do završetka Primijenjene i dan danas kada joj je rad s rukama veliko zadovoljstvo. Mnogo puta je bio i spas za očuvanje zdrave glave. 😉
Bavi se raznim stvarima, izrađivala je nakit od prirodnih materijala i poludragog kamenja, dok u zadnje vrijeme najviše hekla, pa tako izrađuje sitnice za dom (podloške za čaše, ukrase za dekoraciju, visilica, broševe, ogrlice, amigurumi igračke za male i one malo veće, te bookmarkeri u obliku raznih životinja).
Osim toga, i šiva na primjer kuhinjske rukavice te izrađuje interaktivne knjige za djecu (Quiet book), voli reciklirati, isprobavati nove tehnike i još štošta!”
 

 

Iza imena Marija’s Magic krije se  Marija. Rođena je u Splitu 30.12.1994. Osnovnu školu Majstora Radovana završila je u Trogiru, nakon čega upisuje Školu likovnih umjetnosti u Splitu, smjer slikarski dizajner. Nakon završetka srednje škole, 2012. upisuje Filozofski fakultet u Zagrebu, smjer klasična filologija. Godine 2015. upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, Odsjek za konzerviranje i restauriranje umjetnina, smjer slikarstvo na kojem diplomira 2019./2020. U ljetnom semestru akademske godine 2017./2018. odlazi na studijsku razmjenu u sklopu programa Erasmus+ u L’Aquilu, Italija. Iste godine polaže B2 stupanj talijanskog jezika. Kroz osnovnu školu, srednju školu, fakultet bavila se slikarstvom, uglavnom samozatajno, tek povremeno objavljujući svoje radove na društvenim mrežama. Dosad je imala dvije samostalne izložbe u Trogiru i Labinu. Radi kao vanjska suradnica Hrvatskog restauratorskog zavoda. Trenutno ilustrira knjigu i planira buduće projekte.

 

Iza imena Platnena nalazi se Maja Marčinko. Kao mala djevojčica obožavala sam se motati po djedovom krojačkom salonu, gledati spretne tete kako šiju za brzim mašinama i njega kako s metrom oko vrata nešto promišlja i kroji na velikom stolu. Moje rane kreacije bile su odjeća, obuća, namještaj i sve moguće sitnice za naše dvije Barbike, nakon čega nastaje pauza sve do 2005. kada mi u život ulazi moj Dubrovčanin. Od tada ponovo stvaram! (kad god imam snage) 🙂 Na repertoaru su mi platnene lutke, torbe, neseseri, ruksaci, jastučnice, broševi, privjesci, majice, personalizirane ilustracije… Brođanka sam sa zagrebačkom adresom već 21 godinu, a po struci sam profesorica stranih jezika i radim u osnovnoj školi Sveta Nedelja gdje i djecu motiviram da razmišljaju izvan okvira, pa skupa radimo kazališne predstave, modne revije, fotografske natječaje, dane frizura i slično.

 
 
Iza brenda Nina’s Art  stoji Nives Nina Dragoner,
Još kao klinka sam svašta izrađivala uz majčinu pomoć. Tada sam radila broševe od raznih vrsta kukuruza, izrađivale smo razne cvjetove pa spajale ih. Vesti, plesti i heklati sam naučila uz baku. Početci svega su bili poprilično teški, no ustrajnost i ono u sebi ti to možeš uvijek me veselilo. Prije cca 5 godina krenula moje istraživanje o vilenjacima, tako da danas ih ima i van Hr sto me osobno jako veseli.
Kada sam počela s Epoxy jako malo je u Hr znao šta je to. Nabavljala sam je izvana jel kod nas je bila poprilično skupa, no i danas je tako – kalupa ni za lijek, pa sam pronalazila razne oblike po stanu koristeći ih. Uopće premalo informacija kod nas. No svaki komad me je veselio.
Uz svakodnevan posao, gotovo svakodnevno se opustim nešto radeći i stvarajući.