Iza brenda “Ajreen.handmade” stoji Irena iz Zagreba, odnedavno članica našeg kreativnog tima. Svoj dugogodišnji radni vijek posvetila je odgoju djece u dječjem  vrtiću, te utkala put kreativnosti kroz generacije. Oduvijek okrenuta raznim tehnikama stvaralaštva sjedinjuje iskustvo,kreativnost i ljubav prema oboje. Spaja tako praktično,razigrano i dječje. Trenutno to su male,ali moćne torbice za djecu i ini  uporabni predmeti od platna,a kasnije tko zna…jer kao što kažu ; onaj tko upozna dječju maštu ne poznaje granice…

 

Mali brend «Bor s Borcheca by Pika» nastao je 2022. godine kao rezultat višegodišnje izrade tapiserija te tkanih borova i ukrasa za bor u tehnici ručnog tkanja. Osnivač brenda je Nikolina Knežević Hrgović zvana Pika, a osoba koja vrijedno i bez pogovorno izrađuje okvire za tkanje njezin suprug Luka Hrgović. Nikolina i Luka žive na Borčecu (brdašcu iznad Zagreba) te im se činilo zgodno nazvati brend koji izrađuje tkane borove «Bor s Borcheca».Nikolina Knežević Hrgović je rođena 1986. u  Zagrebu. Završila je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u kojoj je sad zaposlena kao profesorica te predaje na Odjelu tekstila. Osim što prenosi znanje mlađim naraštajima, bavi se slikanjem, kostimografijom na reklamama i filmovima te tkanjem tapiserija na tkalačkom okviru. Tapiserije i ukrasi koje izrađuje su dekorativne prirode namijenjeni za ukrašavanje domova, dječjih sobica te doprinose blagdanskom ugođaju.

 

DrunkenSquirrels je mali umjetnički atelje iz Zagreba.
Činimo ga, moj partner u životu i radu, Edo Anušić i ja, Vinka Mortigjija Anušić.
Umjetnost nas je spojila na studiju na Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu i vodi nas kroz život.
Imamo i dva naša najuspješnija djela. To su naše dvije kćeri.
Edo inspiraciju pronalazi u krajolicima svog djetinjstva – Dalmaciji. Područje gdje je rođen i odrastao, ostavio je snažan pečat na njega i njegovo stvaralaštvo. „Intimno je povezan“ s dalmatinskim krajolikom.
Meni je bliži apstraktni izričaj. Prikaz detalja iz prirode koja nas okružuje, ali na indirektan način. Kolorit mi je izuzetno važan element u likovnom izričaju, no ne bježim niti od jakih crno bijelih kontrasta.
U DrunkenSquirrels ateljeu možete naručiti grafike u raznim tehnikama. Od starih, klasičnih tehnika kao što su linorez, bakropis, aquatinta, sve do novih autorskih digitalnih grafika (giclee-a).
 
Iza branda Gipsica Art je Milka, mlada mama iz sunčanog Splita, koja obožava raditi sa gipsom i u tome je velika majstorica, pa radi sve od magneta, maštovite okvire za slike, te ih kombinira sa decupage tehnikom, kojom isto tako majstorski barata, pa stvara preslatke kutije, a s obzirom da je mama, svoje radove uglavnom radi za one malene koje obožava razveseliti motivima koje izabire. Naravno, tu su i kutije za one malo vee, pa su nezamjenjivi kao darovi za sve prilike u koje možete staviti bombone ili neki manji poklon.
 
 
Iza branda Kovač shop stoji diplomirana dizajnerica tekstila i odjeće, Lidija Kovač. Nakon diplome TTF-a počinje njena poslovna priča u obiteljskom dućanu gdje pokreće samostalni posao.
Kreativnost je uvijek bila njena pokretačka snaga pa je naučila puno kreativnih tenika koje primjenjuje u svom radu, bilo da je to grafički dizajn, šivanje, razne likovne tehnike, stvaranje nakita i slično. Uvijek voljna učenja, otvorena je za sve vrste umjetničkog izražavanja.
2012. osniva prvu udrugu pod imenom Kloto, gdje okuplja neafirmirane umjetnike I kreativce, dajući im legalno pravo prodaje. Sada je osnovala novu udrugu Klo team, jer je Kloto galeriju, nažalost, zatvorila pandemija i zagrebački potres. Ali, uporna kao i uvijek, nastavlja sa novom energijom i  velikim iskustvom – uz timski rad svojih članica. Vodi je kredo: Ako nema, napravit ćemo!
 

Iza umjetničkog “Kraglina” su dvije prijateljice iz djetinjstva Vanja Strabić I Mateja Vincelj Škarica. Kreativke su od malih nogu,kao djeca su zajedno pohađale likovne radionice,a ljubav prema umjetnosti I stvaralaštvu je ostala I do danas. U slobodno vrijeme crtaju, ilustriraju,vezu I šivaju ( a vole I peći zdrave kolače ).

 “Jako su nam se sviđale kragne s vezom pa smo odlučile napraviti svoje ( otuda I naziv Kraglin ). S vremenom smo počele izrađivati I mašne, torbe,broševe I medaljone. A budući da obje volimo  crtanje I ilustraciju, odlučile smo uz šivane radove, pokazati I one nacrtane. Svaki rad nastao je s puno ljubavi, truda I entuzijazma. Nadamo se da se to I prepoznaje.

 
 

Iza branda Lazy Stars je Mira, majstorica minijatura od polimerne gline. Inače je grafička dizajnerica, pa pored polimerne gline, radi i zanimljive kolaže u photoshopu. Uvijek zntiželjna i maštovita, stvara vrlo nosiv nakit sa figuricama koje lako možemo prepoznati po svojoj slićnosti sa likovima koje oživljava, te je stvorila svojevrstan stil koji je zapažen i tražen. Članica udruge Kloto je od samih početaka, a sada je i članica udruge Klo team.

 

Iza brenda Malefica Crafts krije se zaljubljenica u povijest, umjetnost i sve vještičje. Autorica je profesionalni ovisnik o kavi i sladokusac. Odmalena je privlači magični svijet neobičnih bića, osobito vještica i duhova. Bavi se kreativnim radom otkad zna za sebe. Kao tipična Riba, njena snaga leži u mogućnosti spavanja 10 sati zaredom, u intuiciji kojoj najviše vjeruje i umjetnosti koja joj omogućuje da stalno sanjari i zamišlja neobične likove i situacije. Budući da joj jedan medij brzo dosadi, koristi mnogo različitih materijala – od tinte, olovke, akrila do uljanih boja. Od ove godine se bavi i digitalnim crtanjem tako da kombinira tradicionalnu i digitalnu umjetnost.

 
 
 

Zovem se Maja, po struci sam prosvjetarka. Osim poučavanjem engleskog i njemačkog jezika i svime što nosi školski život, bavim se šivanjem. Ono me opušta, puni zadovoljstvom i povezuje sa super ljudima u zajednici kreativaca i predivnim klijentima. radu koristim kombinaciju novih i rabljenih tkanina i dodataka, a inspiracija dolazi od svuda – botanike, ljudskih lica, geometrije, književnosti, stripa. Moj platneni svijet lutaka, torbi, ukrasa za dom i modnih dodataka namijenjen je ljudima koji cijene jedinstvene ručno rađene predmete i u duši su – šareni. Iako ćete mene uglavnom vidjeti u odjeći u tonovima crne i sive, rukotvorine koje izađu iz moje radionice pršte bojom i slave razigranost djetinjstva.

Jer u mašti – igra nikad ne prestaje.

.

 
 
Iza branda RO Art je Romina Horvat, Završena pravnica i mama malene Sofije, majstorica je obrade metala, velika ljubiteljica poludragog kamenja i riznica znanja o svakom od njih. Uvijek znatiželjna, otkriva nove kombinacije koje može pretočiti u naušnice, ogrlice, prstenje ili ogrlice. Od malena je voljela stvarati, pa je ta ljubav ostala i dan danas.
 

Smucica je nastala u jesen 2019. godine u maloj radionici pod Medvednicom. Autorica, Nikolina Punjek Duđak rođena je i odrasla u Prigorju i Lici. Uz svoje bake zavoljela je raznovrsne rukotvorine i prirodu, te se njima bavi od malih nogu. Pohađala je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna, Tekstilni odjel.  Od tada Smucica kreira i razmišlja kroz osnovu i potku. Nikolina svoje znanje rado prenosi i na mlađe generacije. Majka je troje djece koji često borave uz nju tokom rada i spontano usvajaju vještinu ručnog tkanja. Nastavnica je u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna, Odjel tekstila te predaje Tehnike tkanja i Projektiranje. Mala radionica Smucica izrađuje uporabne i dekorativne predmete ručnim tkanjem na tkalačkom stanu. Koristi se prirodnim( pamuk, moher, alpaka..)  i sintetičkim( akril, sintetičke varijante mohera, efektne pređe, chenille, pliš..) materijalima. Radionica nudi šalove, stolnjake, baby dekice, jastuke, torbice..i sl. Smucica će vam rado ispuniti svaku želju i napraviti vaš personalizirani predmet tj. po narudžbi.

Šareni kutak by Tina, je šareni atelje u kojem je Martina Adamić unjela svo svoje umjeće, kreativnost i ljubav, te svojim unikatnim šivanim unikatnim predmetima od raznih tkanina, te od starog i odbačenog radi nešto novo i originalno. Izborom boja i tekstura, te njihovom igrom, krojenje i šivanje joj je odmak od svakodnevnog sivila i uniformiranosti, te obogaćuje život sebi i svima koji vole njen stil. 

Iza imena Tina sapuni je profesorica povijesti umjetnosti, Martina Božić, koja pravi najmirisnije malene ukrasne sapune, ukrašava ih sa raznim veselim motivima, oblicima, bojama i najkvalitetnijim eteričnim uljima sa glicerinskom bazom. Sve to skupa daje originaln proizvod koji je i dekorativan, a i praktičan, bilo da se koristi ili stoji kao ukras i svojim mirisom donosi jedinstven doživljaj.