Upoznajte naše brandove!

Anja Art, magistra je povijesti umjetnosti i informacijskih znanosti (Filozofski fakultet, Zagreb). Ove godine je pokrenula Ajna Art brend kako bih izložila svoj unutarnji svijet mističnih vizija i snova. Voli iz srca stvarati radove koji prenose ljepotu i intimnu povezanost s prirodom. Veliki izvor inspiracije joj je konekcija s biljnim i životinjskim svijetom. Najčešće crta ilustracije na papiru gdje se kroz igru boja i oblika stvore magični i sanjivi svijetovi.”

Trenutno u ponudi nudi ilustracije (originalne te fine art printove), platnene torbe s digitalnim tiskom ilustracija te drvene ukrase.

 

Iza imena Dramatinka stoji mlada modna dizajnerica i odgojiteljica Josipa Mustač, dalmatinka s adresom u Zagrebu. Iako je sa izradom nakita krenula tek prije nekoliko godina, dizajnom, modom,  i umjetnošću bavi se zapravo oduvijek, takoreći od vrtića.  Nakit koji sada izrađuje je gumeni, drveni, kožni i kameni, a najčešće kombinacija materijala. Do sada je izradila mnogo naušnica i ne planira se zaustaviti. Svaki, naime, slobodan trenutak Dramatinka koristi za maštanje o novim modelima, a inspiraciju nalazi na raznim mjestima i u raznim ljudima pa tako novi nakit nastaje gotovo svaki dan. Dramatinkin cilj je ohrabiti žene na nešto drugačiji i odvaženiji nakit.

Drunken Squirrels  je mali umjetnički atelje iz Zagreba.

Čine ga Edo Anušić i Vinka Mortigjija Anušić, akademski slikari – grafičari.

Edo inspiraciju pronalazi u krajolicima svog djetinjstva – Dalmaciji. Područje gdje je rođen i odrastao, ostavio je snažan pečat na njega i njegovo stavralaštvo. „Intimno je povezan“ s dalmatinskim krajolikom.

Vinki je bliži apstraktni izričaj. Prikaz detalja iz prirode koja nas okružuje, ali na jedan preneseni način. Kolor je izuzetno važan element u njezinom stvaralaštvu.

U DrunkenSquirrels ateljeu možete naručiti grafike u raznim tehnikama. Od starih, klasičnih tehnika kao što su linorez, bakropis, aquatinta, sve do novih autorskih digitalnih grafika.

Radimo i printeve na platnu te se mogu naručiti veličine po narudžbi.

Iza imena Kovač shop je diplomirana dizajnerica tekstila i odjeće Lidija  koja svoju kreativnost izražava kroz veliki spektar tehnika, pa tako izrađuje peretual ili vječne kalendare, nakit, odjeću, razne dekorativne predmete, bilježnice, čestitke, barata grafičkim programima, te je svojom kretivom nadahnula puno ljudi oko sebe, bilo idejom ili zajedničkim mozganjem. Ljubiteljica knjiga, filmova, vječno djete, nalazi svuda inspiraciju za svoje rukotvorine, a najdraže joj je raditi po narudžbi, biti u komunikaciji sa klijentima i ostvariti njihove želje.

Omiljena rečenica i moto joj je: Smislit ćemo nešto!

Ja sam Nikolina! Živim u Zagrebu sa mužem i trojicom sinova. Radim u jednom laboratoriju.

Nakon dugo zanimanja i istraživanja, odlučila sam se okušati u radu sa epoxy smolom. Puno pokušaja i pogrešaka, puno strpljenja, učenja od drugih i svakim danom sam bila sve zadovoljnija svojim radom. I tad je na red došao Lehnoo. Lehno je nastao 2019.g. kao odgovor na potrebu da svoje radove pokažem javnosti. Rad sa epoxy smolom je savršen jer dozvoljava potpunu slobodu i krativnost. Nema ograničenja i sve što zamislim mogu i ostvariti ovom tehnikom.

Ukrase i nakit od kristalne smole radim tako sto kristalnu smolu lijevam u silikonske kalupe ili na silikonsku podlogu u nekoliko slojeva. Nakon što je osnova gotova dolazi na red završna obrada koja je ponekad minimalna a ponekad je potrebno više brušenja i poliranja.

Svaki ukras radim bas kao da radim najboljoj prijateljici i iza svakog rada stoji puno uloženog vremena, strpljenja i ljubavi. Najsretnija sam kada moji radovi razvesele nekoga i nađu topli dom.

Ime mi je Vesna Premuš i stvaram pod imenom madewithlovebyVesna. 
Prava sam purgerica, uvijek u najboljim godinama i oduvijek u kreativni – od najmanjih nogu, kada sam izrađivala poklončiće za svoje najdraže, do završetka Primijenjene i dan danas kada mi je rad s rukama veliko zadovoljstvo. Mnogo puta je bio i spas za očuvanje zdrave glave. 
Bavim se raznim stvarima, izrađivala sam nakit od prirodnih materijala i poludragog kamenja, dok u zadnje vrijeme najviše heklam pa tako izrađujem sitnice za dom (podloške za čaše, ukrase za dekoraciju, visilica, broševe, ogrlice, amigurumi igračke za male i one malo veće, te bookmarkeri u obliku raznih životinja).
Osim toga, i šivam na primjer kuhinjske rukavice te izrađujem interaktivne knjige za djecu (Quiet book), volim reciklirati, isprobavati nove tehnike i još štošta!”
Divnu Vesnu i njen rad možete pronaći na facebooku pod imenom njenog branda madewithlovebyVesna, a na instagramu sam igra_koncem.

 

 


Iza brenda Malefica Crafts krije se zaljubljenica u povijest, umjetnost i sve vještičje.“Ja sam Ilvana, profesionalni ovisnik o kavi i sladokusac. Odmalena me privlači magični svijet neobičnih bića, osobito vještica, i to je jedan od razloga zašto sam diplomirala povijest.Bavim se kreativnim radom otkad znam za sebe, a svoje radove počela sam predstavljati publici 2013. godine.Kao tipična Riba, moja snaga leži u mogućnosti spavanja 10 sati zaredom, u intuiciji kojoj najviše vjerujem i umjetnosti koja mi omogućuje da stalno sanjarim i zamišljam neobične likove i situacije.Budući da mi jedan medij brzo dosadi, koristim mnogo različitih materijala – od tinte, olovke, akrila do uljanih boja. Od ove godine se bavim i digitalnim crtanjem tako da kombiniram tradicionalnu i digitalnu umjetnost.”

 

 

Iza imena Marija’s Magic krije se  Marija. Rođena je u Splitu 30.12.1994. Osnovnu školu Majstora Radovana završila je u Trogiru, nakon čega upisuje Školu likovnih umjetnosti u Splitu, smjer slikarski dizajner. Nakon završetka srednje škole, 2012. upisuje Filozofski fakultet u Zagrebu, smjer klasična filologija. Godine 2015. upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, Odsjek za konzerviranje i restauriranje umjetnina, smjer slikarstvo na kojem diplomira 2019./2020. U ljetnom semestru akademske godine 2017./2018. odlazi na studijsku razmjenu u sklopu programa Erasmus+ u L’Aquilu, Italija. Iste godine polaže B2 stupanj talijanskog jezika. Kroz osnovnu školu, srednju školu, fakultet bavila se slikarstvom, uglavnom samozatajno, tek povremeno objavljujući svoje radove na društvenim mrežama. Dosad je imala dvije samostalne izložbe u Trogiru i Labinu. Radi kao vanjska suradnica Hrvatskog restauratorskog zavoda. Trenutno ilustrira knjigu i planira buduće projekte.

Iza imena Platnena nalazi se Maja Marčinko. Kao mala djevojčica obožavala sam se motati po djedovom krojačkom salonu, gledati spretne tete kako šiju za brzim mašinama i njega kako s metrom oko vrata nešto promišlja i kroji na velikom stolu. Moje rane kreacije bile su odjeća, obuća, namještaj i sve moguće sitnice za naše dvije Barbike, nakon čega nastaje pauza sve do 2005. kada mi u život ulazi moj Dubrovčanin. Od tada ponovo stvaram! (kad god imam snage) 🙂 Na repertoaru su mi platnene lutke, torbe, neseseri, ruksaci, jastučnice, broševi, privjesci, majice, personalizirane ilustracije… Brođanka sam sa zagrebačkom adresom već 21 godinu, a po struci sam profesorica stranih jezika i radim u osnovnoj školi Sveta Nedelja gdje i djecu motiviram da razmišljaju izvan okvira, pa skupa radimo kazališne predstave, modne revije, fotografske natječaje, dane frizura i slično.