Iza brenda “Ajreen.handmade” stoji Irena iz Zagreba, odnedavno članica našeg kreativnog tima. Svoj dugogodišnji radni vijek posvetila je odgoju djece u dječjem  vrtiću, te utkala put kreativnosti kroz generacije. Oduvijek okrenuta raznim tehnikama stvaralaštva sjedinjuje iskustvo,kreativnost i ljubav prema oboje. Spaja tako praktično,razigrano i dječje. Trenutno to su male,ali moćne torbice za djecu i ini  uporabni predmeti od platna,a kasnije tko zna…jer kao što kažu ; onaj tko upozna dječju maštu ne poznaje granice…

 

Mali brend «Bor s Borcheca by Pika» nastao je 2022. godine kao rezultat višegodišnje izrade tapiserija te tkanih borova i ukrasa za bor u tehnici ručnog tkanja. Osnivač brenda je Nikolina Knežević Hrgović zvana Pika, a osoba koja vrijedno i bez pogovorno izrađuje okvire za tkanje njezin suprug Luka Hrgović. Nikolina i Luka žive na Borčecu (brdašcu iznad Zagreba) te im se činilo zgodno nazvati brend koji izrađuje tkane borove «Bor s Borcheca».Nikolina Knežević Hrgović je rođena 1986. u  Zagrebu. Završila je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u kojoj je sad zaposlena kao profesorica te predaje na Odjelu tekstila. Osim što prenosi znanje mlađim naraštajima, bavi se slikanjem, kostimografijom na reklamama i filmovima te tkanjem tapiserija na tkalačkom okviru. Tapiserije i ukrasi koje izrađuje su dekorativne prirode namijenjeni za ukrašavanje domova, dječjih sobica te doprinose blagdanskom ugođaju.

 

DrunkenSquirrels je mali umjetnički atelje iz Zagreba.
Činimo ga, moj partner u životu i radu, Edo Anušić i ja, Vinka Mortigjija Anušić.
Umjetnost nas je spojila na studiju na Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu i vodi nas kroz život.
Imamo i dva naša najuspješnija djela. To su naše dvije kćeri.
Edo inspiraciju pronalazi u krajolicima svog djetinjstva – Dalmaciji. Područje gdje je rođen i odrastao, ostavio je snažan pečat na njega i njegovo stvaralaštvo. „Intimno je povezan“ s dalmatinskim krajolikom.
Meni je bliži apstraktni izričaj. Prikaz detalja iz prirode koja nas okružuje, ali na indirektan način. Kolorit mi je izuzetno važan element u likovnom izričaju, no ne bježim niti od jakih crno bijelih kontrasta.
U DrunkenSquirrels ateljeu možete naručiti grafike u raznim tehnikama. Od starih, klasičnih tehnika kao što su linorez, bakropis, aquatinta, sve do novih autorskih digitalnih grafika (giclee-a).
 
Iza branda Gipsica Art je Milka, mlada mama iz sunčanog Splita, koja obožava raditi sa gipsom i u tome je velika majstorica, pa radi sve od magneta, maštovite okvire za slike, te ih kombinira sa decupage tehnikom, kojom isto tako majstorski barata, pa stvara preslatke kutije, a s obzirom da je mama, svoje radove uglavnom radi za one malene koje obožava razveseliti motivima koje izabire. Naravno, tu su i kutije za one malo vee, pa su nezamjenjivi kao darovi za sve prilike u koje možete staviti bombone ili neki manji poklon.
 
 
Iza branda Kovač shop stoji diplomirana dizajnerica tekstila i odjeće, Lidija Kovač. Nakon diplome TTF-a počinje njena poslovna priča u obiteljskom dućanu gdje pokreće samostalni posao.
Kreativnost je uvijek bila njena pokretačka snaga pa je naučila puno kreativnih tenika koje primjenjuje u svom radu, bilo da je to grafički dizajn, šivanje, razne likovne tehnike, stvaranje nakita i slično. Uvijek voljna učenja, otvorena je za sve vrste umjetničkog izražavanja.
2012. osniva prvu udrugu pod imenom Kloto, gdje okuplja neafirmirane umjetnike I kreativce, dajući im legalno pravo prodaje. Sada je osnovala novu udrugu Klo team, jer je Kloto galeriju, nažalost, zatvorila pandemija i zagrebački potres. Ali, uporna kao i uvijek, nastavlja sa novom energijom i  velikim iskustvom – uz timski rad svojih članica. Vodi je kredo: Ako nema, napravit ćemo!
 

Iza umjetničkog “Kraglina” su dvije prijateljice iz djetinjstva Vanja Strabić I Mateja Vincelj Škarica. Kreativke su od malih nogu,kao djeca su zajedno pohađale likovne radionice,a ljubav prema umjetnosti I stvaralaštvu je ostala I do danas. U slobodno vrijeme crtaju, ilustriraju,vezu I šivaju ( a vole I peći zdrave kolače ).

 “Jako su nam se sviđale kragne s vezom pa smo odlučile napraviti svoje ( otuda I naziv Kraglin ). S vremenom smo počele izrađivati I mašne, torbe,broševe I medaljone. A budući da obje volimo  crtanje I ilustraciju, odlučile smo uz šivane radove, pokazati I one nacrtane. Svaki rad nastao je s puno ljubavi, truda I entuzijazma. Nadamo se da se to I prepoznaje.

 
 

Iza branda Lazy Stars je Mira, majstorica minijatura od polimerne gline. Inače je grafička dizajnerica, pa pored polimerne gline, radi i zanimljive kolaže u photoshopu. Uvijek zntiželjna i maštovita, stvara vrlo nosiv nakit sa figuricama koje lako možemo prepoznati po svojoj slićnosti sa likovima koje oživljava, te je stvorila svojevrstan stil koji je zapažen i tražen. Članica udruge Kloto je od samih početaka, a sada je i članica udruge Klo team.

 

Iza brenda Malefica Crafts krije se zaljubljenica u povijest, umjetnost i sve vještičje. Autorica je profesionalni ovisnik o kavi i sladokusac. Odmalena je privlači magični svijet neobičnih bića, osobito vještica i duhova. Bavi se kreativnim radom otkad zna za sebe. Kao tipična Riba, njena snaga leži u mogućnosti spavanja 10 sati zaredom, u intuiciji kojoj najviše vjeruje i umjetnosti koja joj omogućuje da stalno sanjari i zamišlja neobične likove i situacije. Budući da joj jedan medij brzo dosadi, koristi mnogo različitih materijala – od tinte, olovke, akrila do uljanih boja. Od ove godine se bavi i digitalnim crtanjem tako da kombinira tradicionalnu i digitalnu umjetnost.

 
 
 

Zovem se Maja, po struci sam prosvjetarka. Osim poučavanjem engleskog i njemačkog jezika i svime što nosi školski život, bavim se šivanjem. Ono me opušta, puni zadovoljstvom i povezuje sa super ljudima u zajednici kreativaca i predivnim klijentima. radu koristim kombinaciju novih i rabljenih tkanina i dodataka, a inspiracija dolazi od svuda – botanike, ljudskih lica, geometrije, književnosti, stripa. Moj platneni svijet lutaka, torbi, ukrasa za dom i modnih dodataka namijenjen je ljudima koji cijene jedinstvene ručno rađene predmete i u duši su – šareni. Iako ćete mene uglavnom vidjeti u odjeći u tonovima crne i sive, rukotvorine koje izađu iz moje radionice pršte bojom i slave razigranost djetinjstva.

Jer u mašti – igra nikad ne prestaje.

.

 
 
Iza branda RO Art je Romina Horvat, Završena pravnica i mama malene Sofije, majstorica je obrade metala, velika ljubiteljica poludragog kamenja i riznica znanja o svakom od njih. Uvijek znatiželjna, otkriva nove kombinacije koje može pretočiti u naušnice, ogrlice, prstenje ili ogrlice. Od malena je voljela stvarati, pa je ta ljubav ostala i dan danas.
 

Smucica je nastala u jesen 2019. godine u maloj radionici pod Medvednicom. Autorica, Nikolina Punjek Duđak rođena je i odrasla u Prigorju i Lici. Uz svoje bake zavoljela je raznovrsne rukotvorine i prirodu, te se njima bavi od malih nogu. Pohađala je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna, Tekstilni odjel.  Od tada Smucica kreira i razmišlja kroz osnovu i potku. Nikolina svoje znanje rado prenosi i na mlađe generacije. Majka je troje djece koji često borave uz nju tokom rada i spontano usvajaju vještinu ručnog tkanja. Nastavnica je u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna, Odjel tekstila te predaje Tehnike tkanja i Projektiranje. Mala radionica Smucica izrađuje uporabne i dekorativne predmete ručnim tkanjem na tkalačkom stanu. Koristi se prirodnim( pamuk, moher, alpaka..)  i sintetičkim( akril, sintetičke varijante mohera, efektne pređe, chenille, pliš..) materijalima. Radionica nudi šalove, stolnjake, baby dekice, jastuke, torbice..i sl. Smucica će vam rado ispuniti svaku želju i napraviti vaš personalizirani predmet tj. po narudžbi.

 

Iza imena Tina sapuni je profesorica povijesti umjetnosti, Martina Božić, koja pravi najmirisnije malene ukrasne sapune, ukrašava ih sa raznim veselim motivima, oblicima, bojama i najkvalitetnijim eteričnim uljima sa glicerinskom bazom. Sve to skupa daje originaln proizvod koji je i dekorativan, a i praktičan, bilo da se koristi ili stoji kao ukras i svojim mirisom donosi jedinstven doživljaj.