Kako izabrati pravi poklon?

Svi smo se našli u nedoumici kako izabrati pravi poklon za neku prigodu. Kada znate osobu kojoj poklanjte, onda to nije problem, ali što kada niste sigurni što nalaže bon ton, tradicija, karakter i želje te iste osobe? Krenimo od malih stvari: dob i spol. Ako je u pitanju dijete, uvijek je najbolje izabrati didaktičke igračke ili knjige uz dodatak nekog slatkiša i ono to sva djeca vole, šareni papir.

Starija djeca vole nešto tematski uz glazbu, knjige, odjeću ili nakit, ali i tu treba paziti da se pogodi stil, pa se to obićno bira za teenegere koje poznajemo. Neki put možemo dati inspiraciju kao npr. dnevnik za djevojčice ili model aviona za sklapanje za dečke ili knjiga koja Vas je dojmila kada ste bili tih godina.

Za studente je širok raspon, jer su to već mladi ljudi, pa tu ulaze novčanici, ruksaci, mirisne svijeće, kišobrani, marame, nakit i uvijek dobrodošli slatkiši kao “šećer na kraju”. Kod kozmetike je malo drugačije, jer treba znati nijanse boja, preferenciju mirisa, sastav krema i losiona, ali ne možete pogriješiti za eko kozmetikom, bilo da su bombe za kupanje ili sapuni od prirodnih sastojaka.

Kod svadbi ili useljenja, uvijek je dobro izabrati praktičan poklon koji će mladi par koristiti, od šalica, tanjura, ručnika, posteljine, ako vole umjetnost slika, dekora za dom, glazbe. Ako ih dobro poznajete, onda sigurno imate neku internu šalu koja će biti inspiracija za pravi poklon.

Za starije osobe opet ovisi o afinitetu, da li osoba voli marame, mirise, dobro vino ili umejtnički predmet, ali i ciglica kave, bombonjera i buket cvijeća postižu cilj.

Za sve ostale ideje gdje trebate onaj osobni dodir, tu su domaći autori, kao mi, koji možemo napraviti nešto po narudžbi, personalizirano, posebno i unikatno.

Svi volimo poklone, pa neka Vas pamte po onim savršenim!


Leave your thought here